Tietoa meistä

Yhdistyksen toiminta

Musiikkikoulumme on kodinomainen musiikkikoulu, jonka toiminnassa keskeistä on oppilaslähtöisyys. Ristinummen Musiikkikoulu ry on perustettu 18.10.1983 ja sen jäseninä ovat oppilaat tai heidän vanhempansa. 

Ristinummen musiikkikoulu toimii Variskan koulussa Ristinummella sekä bändikämpällämme Klemettilässä, joissa saa opetusta vauvasta-vaariin. Syksystä 2021 toimimme myös Länsimetsän koululla. 

Käytännössä toimintaa pyörittää johtokunta, joka valitaan elokuun vuosikokouksessa. Johtokunta palkkaa opettajat ja huolehtii tilojen hankinnasta sekä opetuksen käytännön järjestelyistä. 

Ristinummen musiikkikoulu ry:n 30-vuotisjuhlaa vietettiin sunnuntaina 17.11.2013. RMK:n oppilaat ja opettajat esittivät hienoja musiikkikappaleita -80 luvulta. Juhlapuheen piti RMK:n entinen oppilas ja opettaja, kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri. RMK:n entinen opettaja ja johtokunnan puheenjohta sekä nykyisen johtokunnan sihteeri Ulla Mäkiharju nimitettiin RMK:n kunniapuheenjohtajaksi. Näin hän liittyi yhdessä RMK:n perustajajäsenen Vote Kumpulan kanssa kunniapuheenjohtajien harvalukuiseen joukkoon. 

Ristinummen Musiikkikoulussa ei ole pääsykokeita, vaan musiikinopetusta pyritään tarjoamaan kaikille halukkaille. Kouluun otetaan uusia oppilaita ilmoittautumisjärjestyksessä sitä mukaan, miten tilaa kunkin soittimen opetusryhmään tulee. Yksilöopetusajat ovat 20 ja 30 min valinnan mukaan ja parin kanssa 30 minuuttia kerran viikossa. Opetukseen sisältyvät ryhmätunnit sekä matineat. 

Ilmoittautumislomake löytyy sivuiltamme, joka allekirjoitettuna palautetaan puheenjohtajalle. Tarkemmat opetusajat annetaan elokuun ilmoittautumistilaisuuden jälkeen. Syyslukukaudella on 12 ja kevätlukukaudella 13 opetuskertaa. Opettajan poissaolot korvataan (esim.1 ryhmätunti korvaa yhden poissaolon). Oppilaasta johtuvia poissaoloja ei korvata. Yläikärajaa ei musiikkikoulussamme ole. Lukukausimaksuun sisältyy tapaturmavakuutus.